P1150860.jpg

KESÄKURPITSA-KARITSALASAGNE

jauhelihakastike:

 

1 sipuli silputtuna

3-4 valkosipulin kynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

500 g karitsan jauhelihaa

3 dl täyteläistä punaviiniä

2 prk tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa

1 tumma fondikuutio

1-2 rkl worchesterkastiketta

1 rkl timjamia

2 tl suolaa

1 rkl sokeria

2 tl mustapippurirouhetta

1 tl paprikajauhetta

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista. Lisää punaviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla n. 45 min.

 

LISÄKSI:

2-3 kesäkurpitsaa

suolaa myllystä

1 pkt (200 g) pehmeää vuohenjuustoa

1 pala (125 g) parmesaania raastettuna

 

Viipaloi kesäkurpitsat ja levitä viipaleet leivinpaperin päälle. Pyöräytä päälle suolaa myllystä ja anna viipaleiden "itkeä" puolisen tuntia. Kuivaa pisarat pois talouspaperilla. 

Levitä voidellun uunivuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta murustele sen päälle vuohenjuustoa, ripottele päälle kerros parmesanraastetta ja asettele vielä päälle vierekkäin kesäkurpitsaviipaleita. Tee näin vielä 2 kerrosta, niin että päällimmäiseksi jää kerros jauhelihakastiketta ja juustoja. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.  Peitä pinta foliolla, jos se näyttää tummuvan liikaa. 

 

Viinilasillinen: Villalta Valpolicella Ripasso