Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2014.10.2014%

KANTTARELLIRISOTTO

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 l kantarelleja silputtuna
voita
loraus oliiviöljyä
ripaus Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa
1-2 tl kuivattua timjamia
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
3 rkl kanttarellifondia
9 dl vettä
2 dl parmesaaniraastetta
nokare voita
mustapippuria
2 rkl puolikuivaa sherryä

 

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Keitä esim. vedenkeittimellä 9 dl vettä ja sekoita siihen fondi. Laita silputut sienet kuivaan pinnoitettuun kasariin (mulla sellainen paistinpannutyyppinen, jossa on korkeat reunat ja kansi). Hauduta sieniä hetki, jotta nestettä haihtuu vähän pois. Lisää pannulle reilu nokare voita ja silputut sipulit. Paista viitisen minuuttia. Lisää loraus oliiviöljyä ja riisit. Kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.  Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.
Ala sitten lisätä kuumaa kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. Lisää lopuksi vielä sherry.
Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, mustapippuria myllystä, nokare voita Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti parmesanraasteen kera.

Meillä oli lisäksi voissa paistettuja kuhafileitä ja tuoreita herkkutatteja viipaloituna ja voissa paistettuna, mausteeksi pyöräytin hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä.

Viinilasillinen: Léon Beyer Riesling 2013