P1150797.jpg

KINKKUVOILEIPÄKAKKU

 

leipä:
30 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä
n. 6 dl sämpyläjauhoja

 

Vaivaa taikina monitoimikoneella ja anna kohota liinan alla n. 20 min. Kumoa taikina ja vaivaa se kimmoisaksi, kaada voideltuun kakkuvuokaan nousemaan. Peitä liinalla ja anna kohota. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

 

kostutus:
1 1/2 lihaliemikuutiota liuotettuna noin 8 dl:n vettä

 

täyte 1: (keskimmäiseen väliin)
200 g paahdettu sipuli-tuorejuustoa
150 g creme fraichea
200 g pippurihärkää

 

täyte 2: (ylimpään ja alimpaan väliin)
200 g creme fraichea
300 g palvikinkkua
200 g voileipäpikkelssiä tuubista
persiljaa (puoli ruukkua)

Täytteet on vuoronperään hurautettu soseeksi monitoimikoneessa.

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja neljään osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta neljäsosalla nesteestä. 

Levitä päälle puolet palvikinkkutäytteestä ja nosta kakkulevy päälle ja kostuta sekin neljäsosalla nesteestä. Levitä päälle pippurihärkätäyte. Nosta päälle kakkulevy, kostuta myös se neljäsosalla nesteestä ja levitä päälle loppu palvikinkkutäyte.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

kuorrutus:

400 g paahdettu sipuli-tuorejuustoa
100 g majoneesia

 

koristeluun:
150 g ohuen ohutta palvikinkkua
n. 100 g pippurihärkää
jääsalaattia
kurkkua
miniluumutomaatteja
paahdettua sipulirouhetta reunoille

 

Eetun%203-vuotissyntt%C3%A4rit%20014.jpg