P1150808.jpg

PARSA-PEKONIPIIRAKKA

pohja:

100 g pehmeää voita

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

Nypi voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi.  Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pistelele haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

täyte:

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

tilkka oliiviöljyä

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia

200 g Paahdettu sipuli-tuorejuustoa

1 prk Paahdettu sipuli-fraichea

2 kananmunaa

150 g raastettua Mustaleima Emmental-juustoa

suolaa

mustapippuria myllystä

1 nippu parsaa

 

Silppua pekoni ja paista rapeaksi omassa rasvassaan.  Siirrä lautaselle talouspaperin päälle,  jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.  Kuullota silputut sipulit pehmeäksi öljytilkassa.

Sekoita tuorejuusto kulhossa notkeaksi ja lisää joukkoon fraiche, kananmunat, paistetut sipulit ja pekonit sekä juustoraaste. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kaada täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle.  Asettele pinnalle parsat. Halutessasi voit kuoria parsat nupun alapuolelta,  minä en kuorinut.

Kypsennä piiras 225 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla jos se näyttää tummuvan liikaa.