MARENKIKAKKU
marenkipohjat 2 kpl halkaisijaltaan n. 18 cm:
4 kananmunan valkuaista
2 dl Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl maissijauhoja
1 tl valkoista balsamicoa
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti ja laita valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Laita vatkain täydelle teholle ja lisää sokeri joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös vaniljasokeri. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja niin jämäkkää että se pysyy kulhossa kun käännät kulhon ympäri.
Lisää joukkoon vielä siivilöity maissijauho sekä balsamico ja vatkaa huolellisesti sekaisin. Piirrä leivinpaperiin 2 ympyrää kakkuvuokaa apuna käyttäen. Käännä paperi ja pursota pyöreät marenkipohjat.
Paista 125 asteisessa uunissa (tai kiertoilmassa 100 asteessa) 2 tuntia. Anna marenkien jäähtyä ja irrota vasta sitten leivinpaperista.
täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa
1 l tuoreita mansikoita
koristeluun:
tummaa suklaata sulatettuna
helmiäisnonparelleja
Perkaa ja paloittele mansikat. Sekoita tuorejuusto kermavaahdon joukkoon. Levitä toisen marenkipohjan päällepuolet kermaseoksesta ja mansikoista. Nosta päälle toinen marenkipohja ja levitä päälle loput kermaseoksesta ja asettele päälle mansikat. Koristele sulatetulla suklaalla ja helmiäisnonparelleilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.