BRITAKAKKU
pohja:
125g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
päällys:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g mantelilastuja
täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk mascarpone-juustoa
1 dl cappuccino-jauhetta
sokeria maun mukaan
1 l mansikoita
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseos ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.
Vatkaa päällystä varten valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja vatkaa sekaisin. Vaahdon täytyy pysyä kulhossa, kun kulhon kääntää ylösalaisin. Levitä päällys taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle mantelilastut. Paista 175 ast. n. 15-20 min. kunnes marenki päällä on saanut väriä. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sen jälkeen mascarpone, cappuccinojauhe ja sokerit. Perkaa ja viipaloi mansikat.
Leikkaa kakku kahtia keskeltä. Aseta pohja tarjoiluvadille ja levitä täyte ja mansikat pohjan päälle. Laita toinen puolisko kakusta täytteen päälle. Siivilöi vielä pinnalle tomusokeria.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.