070.jpg

LIHAVOILEIPÄKAKKU
25-30 henkilölle

 

3 pkt paahtoleipää

 

kostutus:
2 lihaliemikuutiota liuotettuna n. 1,2 litraan vettä

 

täyte 1: (keskimmäiseen väliin)
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g creme fraichea
1 pkt (150 g) pepperonia

 

täyte 2: (ylimpään ja alimpaan väliin)
200 g creme fraichea
300 g palvikinkkua
200 g voileipäpikkelssiä tuubista
persiljaa (puoli ruukkua)

 

kuorrutus:
400 g ruohosipulituorejuustoa
100-200 g majoneesia

 

koristeluun:

1/2 pkt (75 g) ohuen ohutta palvikinkkua

1/2 pkt ( 75 g) pepperonia

juustoa (Emmental)

punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja

jääsalaattia

tuorekurkkua

viinirypäleitä

herneenversoa

 

 

Sekoita monitoimikoneessa kummankin täytteen ainekset tasaisiksi tahnoiksi.

Leikkaa pahtoleivistä reunat pois ja asettele leipäviipaleita tarjoiluvadille (4 vierekkäin ja 3 peräkkäin). Kostuta esim. pullasudin avulla ja levitä päälle puolet palvikinkkutäytteestä. Asettele päälle kerros leipäviipaleita ja kostuta. Levitä päälle pepperonitäytettä ja taas kerros leipäviipaleita ja kostuta. Levitä päälle loppu palvikinkkutäyte ja sen päälle vielä leipäkerros ja kostuta.

Peitä tiiviisti kelmulla ja laita päälle kevyt paino, esim leikkuulauta. Anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.

 

Sekoita majoneesi tuorejuuston joukkoon ja kuorruta kakku kauttaaltaan.

Koristele haluamallasi tavalla.