FB_IMG_1528201422406.jpg

RAPARPERIUNELMA

 

pohja:

175 g voita

1  3/4 dl sokeria

3 kananmunan keltuaista

4  1/2 dl vehnäjauhoja

2  1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

 

 

 

täyte:

500 g raparperipaloja

2 dl sokeria

tilkka vettä

 

 

 

kuorrutus:

3 kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

 

 

 

Kiehauta kuoritut, pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin kanssa ja anna jäähtyä.

 

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 min, kunnes pohja on kypsä.

 

Levitä raparperihilloke kypsän pohjan päälle.

 

Tee marenki:

Laita valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. 

Laita vatkain täydelle teholle ja lisää sokeri joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja niin jämäkkää että se pysyy kulhossa kun käännät kulhon ympäri. 

Pursota marenki raparperihillokkeen päälle ja paista vielä 225 asteessa kunnes marenki on saanut hiukan väriä.