Raparperiunelma.jpg

RAPARPERIUNELMA

 

Pohja:
175 g voita
1, 75 dl sokeria
3 keltuaista
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhe
1 dl maitoa

 

Täyte:
8 dl raparperipaloja
2 dl sokeria
tilkka vettä

 

Kuorrutus:
3 valkuaista
2dl sokeria

 

 

Kiehauta kuoritut, pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin kanssa ja anna jäähtyä.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 min, kunnes pohja on kypsä.

Levitä raparperihilloke kypsän pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä sekaisin vaahtoon. Levitä vaahto raparperihillokkeen päälle ja paista vielä 225 asteessa kunnes marenki on saanut hiukan väriä.