ruokia%20ja%20leivonnaisia%20hein%C3%A4k

Aloita kastikkeesta:

CHILIKASTIKE:
150 g creme fraiche
1/2 dl makeaa chilikastiketta
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
chili explosionia myllystä

Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

GRILLATUT JÄTTIRAVUN PYRSTÖT

200 g jättiravunpyrstöjä (tiikerirapuja) sulatettuna

marinadi:

1/2 dl sitruunan makuista oliiviöljyä

1 sitruunan raastettu kuoti

1/2 sitruunan mehu

3 valkosipulinkynttä silputtuna

1/2 dl sweet chilikastiketta

mustapippuria myllystä

1 tl suolaa

 

Sekoita marinadin ainekset ja sekoita marinadi ravunpyrstöjen joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Pujota vartaisiin ja grillaa kypsiksi. Ravut muuttuvat vaaleanpunaisiksi kun ovat kypsiä. 

 

Lisäksi vartaissa:

LIMEMARINOITU LOHI
n. 300 g lohifileetä, poista nahka ja kuutioi reilun kokoisiksi kuutioiksi

marinadi:
oliiviöljyä
sitruuna-sormisuolaa
sitruunamehua
limemehua
sitruunapippuria
limepippuria myllystä

En ole koskaan tullut mitanneeksi aineita. Marinadin ainekset sekoitetaan keskenään ja seos kaadetaan kalapalojen päälle kannelliseen rasiaan ja kalapaloja käännellään sen verran että marinadia tulee joka puolelle. Kansi kiinni ja jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi.