P1150734.jpg

KAKKUPOHJA:

6 kananmunaa

2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

KOSTUTUS:

6 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

CAPPUCCINO-MANSIKKATÄYTE

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk mascarpone-juustoa

1 dl cappuccino-jauhetta

sokeria maun mukaan

1 l tuoreita mansikoita paloiteltuna

 

Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone ja mausta cappuccino-jauheella ja lisää sokeria maun mukaan. 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loput täytteestä. Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

KAKUN PINNALLE ENNEN KUORRUTUSTA:

ohut kerros kermavaahtoa (vaahdotin 2 dl kuohukermaa ja levitin sen tasaisesti kakun pinnalle)

 

KAULITTAVA SUKLAAKUORRUTE: (Löysin ohjeen Kinuskikissa leipoo, tervetuloa juhliin-kirjasta)

200 g tummaa suklaata

2 dl vaaleaa siirappia

4 dl tomusokeria

 

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa sulatusteholla.

Mittaa siirappi kattilaan ja lämmitä sen verran, että se muuttu juoksevammaksi. Älä kuumenna kiehuvaksi. 

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa sekä tomusokeri. 

Laita kattila takaisin liedelle jälkilämpöön, älä laita levyä enää päälle. Sekoittele kunnes seos on tasaista. 

Vuoraa sopivan kokoinen astia leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Käytä kauliessa reilusti tomusokeria, jotta massa ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Massan kaulimisen jälkeen kannattaa olla nopea, niin se on helpompi asetella kakun päälle. Massa muuttuu huoneenlämmössä nopeasti liian pehmeäksi.