ruokia%20ja%20leivonnaisia%20hein%C3%A4k

PIENET PEKONIPIIRASET

24 piirasta minimuffinssipellillä tai 12 isompaa piirasta nosmaalikokoisella muffinssipellillä tai 1 piirakka

 

pohjataikina:

100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä

Nypi pohjan voi ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vesi ja painele taikina voidellun muffinssipellin koloihin tai piirakkavuokaan.Jos teet piirasvuokaan, pistele haarukalla ja esipaista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.Muffinivuoissa esipaistamista ei välttämättä tarvita.

 

täyte.

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia

10-15 cm pätkä purjon valkoista osaa silputtuna

2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 kananmunaa

2 dl kermaa

2 tl pippurisekoitusta

150 g savujuustoa raastettuna

150 g mozzarellaraastetta

(suolaa tarvittaessa)

 

Silppua pekoni ja paista se rapeaksi omassa rasvassaan. Siirrä lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Kuullota silputtu purjo ja hienonnettu valkosipulinkynsi öljyssä tai pekonin rasvassa. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja annostele pohjien tai esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.