Kirppis%20047.jpg

GRILLATTU KARITSAN SISÄFILEE

6 kpl karitsan sisäfileitä

 

marinadi:

4 rkl oliiviöljyä

1 dl punaviiniä

3 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

2 valkosipulinkynttä puristettuna

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl viherpippurirouhetta

1 tl suolaa

muutama oksa tuoretta rosmariinia

muutama oksa tuoretta timjamia

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. 

Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillaamista.

 

ROSMARIINIPESTO

ruukullinen rosmariinia

1 dl raastettua parmesaania

1–2 valkosipulinkynttä

½ dl paahdettuja pinjansiemeniä

suolaa 

mustapippuria myllystä

oliiviöljyä

 

Nypi rosmariinin neulaset monitoimikoneen kulhoon. Lisää parmesan, valkosipuli ja paahdetut pinjansiemenet. Jauha ainekset ja lisää öljyä vähitellen, kunnes seos on "pestomaista". Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

VALKOSIPULILLA JA ROSMARIINILLA MAUSTETUT PERUNAT

10 Rosamundaa

 

öljy:

n. 1/2- 3/4 dl oliiviöljyä

gourmetsuolaa

1 iso valkosipulinkynsi puristettuna

tuoretta rosmariinia (nypi neulaset ja silppua ne)

 

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Sekoita suola ja rosmariini öljyn joukkoon. Voitele mausteöljyllä perunoiden leikkuupinta pullasudin avulla. Kypsennä 225 asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä leikkuupinta alaspäin puolisen tuntia, kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin.

Kirppis%20046.jpg

Viinilasillinen: Le Grand Noir Cabernet Shiraz