GRILLATTU KARITSAN SISÄFILEE
6 kpl karitsan sisäfileitä
marinadi:
4 rkl oliiviöljyä
1 dl punaviiniä
3 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl viherpippurirouhetta
1 tl suolaa
muutama oksa tuoretta rosmariinia
muutama oksa tuoretta timjamia
Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillaamista.
ROSMARIINIPESTO
ruukullinen rosmariinia
1 dl raastettua parmesaania
1–2 valkosipulinkynttä
½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
Nypi rosmariinin neulaset monitoimikoneen kulhoon. Lisää parmesan, valkosipuli ja paahdetut pinjansiemenet. Jauha ainekset ja lisää öljyä vähitellen, kunnes seos on "pestomaista". Mausta suolalla ja mustapippurilla.
VALKOSIPULILLA JA ROSMARIINILLA MAUSTETUT PERUNAT
10 Rosamundaa
öljy:
n. 1/2- 3/4 dl oliiviöljyä
gourmetsuolaa
1 iso valkosipulinkynsi puristettuna
tuoretta rosmariinia (nypi neulaset ja silppua ne)
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Sekoita suola ja rosmariini öljyn joukkoon. Voitele mausteöljyllä perunoiden leikkuupinta pullasudin avulla. Kypsennä 225 asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä leikkuupinta alaspäin puolisen tuntia, kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin.
Viinilasillinen: Le Grand Noir Cabernet Shiraz
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.