Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2029.3.2015%2

SPAGETTI BOLOGNESE MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia silputtuna

2 sipulia silputtuna

4 valkosipulin kynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

2 sellerin vartta silputtuna

3 pientä porkkanaa karkeaksi raastettuna

400 g naudan paistijauhelihaa

2 dl täyteläistä punaviiniä

3 prk tomaattipyreetä

1 prk hyvää tomaattimurskaa

1 tumma fondikuutio

1 1/2 rkl oreganoa

1 1/2 tl suolaa

1 rkl ruokokidesokeria

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

1 1/2 tl paprikajauhetta 

1 tl chilijauhetta

1 laakerinlehti

 

 

 

lisäksi: 

noin 400 g spagettia (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)

 

 

 

tarjoiluun:

vastaraastettua parmesan-juustoa

 

 

 

 

Paista pekonisilppu rapeaksi pannulla omassa rasvassaan ja siirrä se sitten esim. reikäkauhan avulla lautaselle odottamaan. Kuullota sipulisilput pekonin rasvassa ja siirrä nekin lautaselle odottamaan. Kuullota porkkanaraastetta ja silputtuja sellerinvarsia öljytilkassa, kunnes ne vähän pehmenevät ja siirrä nekin lautaselle odottamaan. Paista lopuksi jauheliha omassa rasvassaan. Lisää kaikki paistetut ainekset pannulle ja kaada sekaan punaviini, anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään tunti. Tarjoa spagetin ja parmesanraasteen kera.

 

Viinilasillinen: Vivaldi Passatempo