SITRUUNAMOUSSE
6 annosta
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk sitruunarahkaa
1 prk mascarpone
4 rkl sitruunalikööriä
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu kuumennettuna
2 liivatelehteä
2 rkl tomusokeria
3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
Koristeluun:
pääsiäismunakarkkeja
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, mascarpone, sitruunalikööri, raastettu sitruunan kuori ja tomusokeri. Maista ja lisää tomusokeria halutessasi. Minä en pidä liian makeasta, joten 2 rkl tomusokeria oli minun makuuni sopiva määrä. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon. Kääntele lopuksi sekaan kovaksi vaahdotetut valkuaiset. Jaa seos laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.