Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20huhtikuu%20

POSSUWOK

 

1 (500 g) porsaan sisäfilee

loraus wok-öljyä

1 kesäkurpitsa kuutioituna

1 keltainen paprika

1 punainen punainen paprika silputtuna

1 pss Findus Wok Classic-pakastevihanneksia

2 makeaa sipulia

6 valkosipulinkynttä silputtuna

1/2 prk inkivääritahnaa

1 iso habanero silputtuna (poista siemenet)

2 rkl fariinisokeria tai jotain muuta rummaa sokeria

1 prk ananaspaloja liemineen

2 rkl maizenaa + 1 dl kylmää vettä suurustukseen

1 tl suolaa

1/2 dl sherryetikkaa

1/2 dl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

1/2 dl kalakastiketta

1 prk tomaattipyreetä

2 rkl limemehua

1 tl korianterijauhetta

1 tl juustokuminaa

2 tl mustapippurirouhetta
 

 


 

Leikkaa possunfilee ohuiksi suikaleiksi ja paista kypsiksi. 

Kuullota kasvikset parissa erässä ja siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota myös pakastevihanneksia kunnes ne ovat sulaneet ja siirrä nekin lautaselle odottamaan.

Kuullota sipuleita öljyssä wok-pannussa. Lisää chili ja inkivääritahna ja sekoittele vielä hetki.

Lisää kaikki ainekset pannulle ja suurusta. Anna hautua kannen alla riisin keittämisen ajan. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
Tarjoa keitetyn jasmiiniriisin kera.

 

Palanpainikkeena: Anselmann Weissburgunder Trocken