Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20huhtikuu%20

PARSAKEITTO 

 

3 valkosipulin kynttä

4 banaanisalottisipulia

nokare voita

2 nippua valkoista parsaa (a 500 g)

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 kasvisfondikuutiota

4 dl kuohukermaa

1 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli

mustapippuria myllystä

(suolaa)

 

 

Kuori ja silppua sipulit, kuullota hetki voissa kattilassa. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa 4-5 osaan. Lisää parsat kattilaan ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kasvisfondikuutiot sekä kerma ja keitä kunnes parsat ovat pehmeitä (noin 30-45 minuuttia).

Lisää Koskenlaskija ja soseuta keitto. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla ja kiehauta. Ohenna keittoa lorauksella kermaa, jos tuntuu liian paksulta. Koristeena pari keitettyä vihreän parsan nuppua. Myös rapeaksi paistettu pekoni murskattuna toimii keiton koristeena, testasimme joku päivä ja oli älyttömän hyvää =).

 

Viinilasillinen: Pfaff Pinot Blanc, sopi erittäin hyvin yhteen keiton kanssa.