PARSA-MANCHEGOPIIRAKKA
pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
täyte:
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
nokare voita
2 rkl kuivaa valkoviiniä
2 rkl sitruunamehua
n. 1tl suolaa
1/2 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
200 g manchego-juustoa raastettuna
mustapippuria myllystä
1 nippu parsaa (kuori halutessasi nupun alapuolelta kuorimaveitsellä)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Nypi pohjan voi ja kuivat aineet käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla.
Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppuja voissa. Lisää valkoviini ja sitruunamehu sekoittele pari minuuttia. Lisää Koskenlaskija ja sekoittele, kunnes se on sulanut. Siirrä pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Esipaista pohja tässä vaiheessa, 200 asteisessa uunissa 10 min.
Sekoita sitten täytteen joukkoon kerma, kananmunat ja raastettu manchego. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.
Asettele pinnalle parsat.
Paista piirasta 200 asteisessa uunissa n. 25 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.