Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.4.2014%2

Aloita kastikkeesta:

CHILIKASTIKE:

150 g creme fraiche

1/2 dl makeaa chilikastiketta

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

chili explosionia myllystä

 

Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

LOHKOPERUNAT:

5 rosamundaa

oliiviöljyä

chili-hiutalesuolaa

 

Pese perunat hyvin juuresharjalla. Leikkaa lohkoiksi. Mausta öljyllä ja suolalla. Kypsennä ss5 asteisessa uunissa n. 30 min.

 

PANKO-JAUHOSSA LEIVITETTYÄ BROILERIA

2 broilerin ohutleikettä

suolaa ja mustapippuria myllystä

1 kananmuna

1 dl panko-jauhoja

6-8 grillivarrasta

rypsiöljyä paistamiseen

 

Leikkaa broilerfileet 3-4 osaan pitkittäin (fileiden koosta riippuen). Mausta suolalla ja mustapippurilla. Riko kananmuna lautaselle ja sekoita vispilällä rakenne rikki. Mittaa panko-jauhot toiselle lautaselle. Tunge varrastikut pitkittäin kanafileiden sisään. Kierittele sitten ensin kananmunassa ja sen jälkeen panko-jauhoissa. Kuumenna paistinpannu ja laita siihen reilusti öljyä (sentin kerros). Paista broilervartaat kauniin värisiksi ja laita sitten hetkeksi lautaselle, jossa on 2-3 talouspaperinpalaa päällekkäin. Näin ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.3.2015%2

 

Viinilasillinen: Devil´s Rock Riesling