NAUDAN SISÄFILEEPIHVIT PIPPURI-KERMAKASTIKKEESSA
kastike (2-3:lle):
3 dl kuohukermaa
2 rkl hunajasinappia (esim. Dijon)
2 rkl calvados
1 rkl viherpippureita
1 rkl roseepippureita
1/2 rkl mustapippureita
1/2 tl suolaa
1 rkl vehnäjauhoja + loraus kermaa suurustukseen
Rouhi pippurit morttelissa ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
pihvit:
1 naudan sisäfileepihvi / hlö
Pyöräytä pihvien molemmille puolille suolaa myllystä. Paista pihvit kuumalla pannulla halutun kypsyisiksi.
maalaisranskalaiset (kahdelle):
5 rosamundaa
n. 1 l rypsiöljyä
suolaa myllystä
Pese perunat hyvin juuresharjalla, kuivaa talouspaperilla ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna rasva (itselläni on uppopaistamiseen tarjoitettu pata, jossa on metallinen kori perunoiden ym. keittämiseen). Laita perunat metallikoriin ja upota kori kiehuvan kuumaan öljyyn. Keitä kunnes perunat saavat kauniin värin (n. puolisen tuntia).
Viini: Alamos Malbec, joka oli loistava valinta tälle ruoalle =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.