P1150741.jpg

NAUDAN SISÄFILEEPIHVIT PIPPURI-KERMAKASTIKKEESSA

kastike (2-3:lle):

3 dl kuohukermaa

2 rkl hunajasinappia (esim. Dijon)

2 rkl calvados

1 rkl viherpippureita

1 rkl roseepippureita

1/2 rkl mustapippureita

1/2 tl suolaa

1 rkl vehnäjauhoja + loraus kermaa suurustukseen

 

Rouhi pippurit morttelissa ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

 

pihvit:

1 naudan sisäfileepihvi / hlö

 

Pyöräytä pihvien molemmille puolille suolaa myllystä. Paista pihvit kuumalla pannulla halutun kypsyisiksi.

 

maalaisranskalaiset (kahdelle):

5 rosamundaa

n. 1 l rypsiöljyä

suolaa myllystä

 

Pese perunat hyvin juuresharjalla, kuivaa talouspaperilla ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna rasva (itselläni on uppopaistamiseen tarjoitettu pata, jossa on metallinen kori perunoiden ym. keittämiseen). Laita perunat metallikoriin ja upota kori kiehuvan kuumaan öljyyn. Keitä kunnes perunat saavat kauniin värin (n. puolisen tuntia).

Viini: Alamos Malbec, joka oli loistava valinta tälle ruoalle =)

 

 

Ideakeittiö