Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.4.2014%2

MUSTAJUURIKEITTO

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

n. 600 g mustajuuria

1 rosamunda

nokare voita

1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä

1 kasvisliemikuutio

2 dl kuohukermaa

2 dl vettä

1 tl suolaa

reilusti mustapippuria myllystä

1 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli

 

Kuori ja silppua salottisipulit. Kuori ja paloittele mustajuuret ja peruna. Kuullota voissa ensin hetki salottisipulia, lisää sitten mustajuuri- ja perunapalat. Kuullottele hetki ja lisää valkoviini. Kiehauta ja lisää liemikuutio, kerma ja vesi. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää Koskenlaskija ja soseuta. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kiehauta.

Lasissa: Café de Paris Blanc de Blancs Brut