Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20maaliskuu%2

MOJITO-MOUSSE

6 annosta

 

Mojito-siirappi:
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kirkasta rommia
1 ruukku tuoretta minttua

täyte:
2 liivatelehteä
3 limetin mehu + raastettu kuori
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk Mascarpone-juustoa
1 prk Valion vaniljalla maustettua rahkaa
3 valkuaista vaahdotettuna
1 annos Mojito-siirappia

Aloita siirapista: mittaa kaikki siirapin ainekset kattilaan, keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Siivilöi (painele oikein lusikalla, jotta kaikki maut saadaan talteen). Anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon limenkuoriraaste, mascarpona, rahka ja mojito-siirappi. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti sekaan kovaksi vaahdotetut valkuaiset. Kaada täyte tarjoilulaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele mintunlehdillä.