Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.4.2014%2

SITRUUNAKASTIKE

n. 4 rkl majoneesia

n. 4 rkl creme fraiche

1 sitruunan raastettu kuori

1/2 sitruunan mehu

2-3 tl sokeria

mustapippuria myllystä

suolaa myllystä

 

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

 

PAAHDETTU LOHI

ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä

hienoa merisuolaa

 

Ripottele teflonpannulle suolaa ja kuumenna. Viipaloi lohifilee ja laita palaset kuumalle pannulle. Paahda molemmilta puolilta kauniin värisiksi.

 

KEITETTY PARSA

nippu parsaa

reilusti suolaa keitinveteen

 

Kuori parsat nupun alapuolelta. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta suolalla. Keitä parsoja vedessä n. 4 minuuttia (riippuen kuinka vahvoja parsat ovat), kokeile kypsyyttä tikulla ja keitä vähän kauemmin jos tarve vaatii. Parsat saavat kuitenkin jäädä napakoiksi, al dente.

 

Lisäksi lautasella viipaloitua avokadoa.

 

Viinilasillinen: Bischel Silvaner Limestone 2013