Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.4.2014%2

LASAGNE 

 

jauhelihakastike:

 

1 sipuli silputtuna

3-4 valkosipulin kynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

400 g naudan paistijauhelihaa

2 dl täyteläistä punaviiniä

3 prk tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

1 tumma fondikuutio

1 rkl oreganoa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

1 1/2 tl paprikajauhetta

1/2 tl chilijauhetta

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista. Lisää punaviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia.

 

 

maitokastike:

100 g voita

1 dl vehnäjauhoja

1 l täysmaitoa

ripaus muskottipähkinää

valkopippuria

suolaa

 

 

Sulata voi kattilassa jossa on tarttumaton pinnoite. Lisää jauhot ja maitoa pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hetki, jotta kastike sakenee. Mausta.

 

 

lisäksi:

lasagnelevyjä

2 palaa (á 125 g) parmesan-juustoa raastettuna

 

 

Laita aineksia kerroksittain lasagnevuokaan: ensin jauhelihakastiketta, sitten maitokastiketta, kerros parmesan raastetta ja sitten lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi jää kerros molempia kastikkeita ja parmesaania. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia. 

 

Viinilasillinen: The Wanted Zin