Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.4.2014%2

MARINOIDUT KARITSAN SISÄFILEET

n. 300 g karitsan sisäfileitä

 

marinadi:

4 rkl oliiviöljyä

1 dl punaviiniä

3 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

2 valkosipulinkynttä puristettuna

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl viherpippurirouhetta

1 tl suolaa

muutama oksa tuoretta rosmariinia

muutama oksa tuoretta timjamia

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. 

Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillaamista.

Grillaa ja tarjoile esim. punaviinikastikkeen, perunoiden ja pekoniin kiedotun, grillatun parsan kera.

 

PUNAVIINIKASTIKE

 
1 pieni punasipuli
nokare voita
1 dl Demi Glace
2 dl täyteläistä punaviiniä
1 rkl riistafondi kanttarellilla
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl viherpippurirouhetta
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
1 laakerinlehti
1 rkl balsamicoa 
2 rkl siirappia
 
suurus:
1 rkl maizenaa
tilkka kylmää vettä
 
 
 Kuullota silputtua sipulia voissa pienessä kattilassa. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen n. 30 min. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Suurusta.