Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20huhtikuu%20

Sitruunainen parsa-mascarponepasta

12 vihreää parsaa
oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä
1/2 sitruunan mehu ja kuori
1 prk mascarponejuustoa
suolaa
mustapippuria
 

250 g Tagliatelle-pastaa (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)

 

 

tarjoiluun:

vastaraastettua parmesaania

 

 

Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Taita parsojen varsista puiseva osa pois. Kuori parsat nupun alapuolelta. Leikkaa paloiksi. Laita pastavesi kiehumaan, lisää joukkoon reilusti suolaa ja loraus öljyä. Kuumenna paistinpannulla keskilämmöllä öljy ja paista parsoja 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan kypsiä (al dente). Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä odottamaan pastan valmistumista. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Kaada kattilasta keitinvesi pois (aivan pienen tilkan voit jättää pohjalle). Älä laita kattilaa enää levylle, sillä mascarpone ei pidä liian kuumasta. Lisää kattilaan pastan joukkoon mascarpone, parsat ja pinjansiemenet ja sitruunan mehu sekä hienoksi raastettu sitruunan kuori. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Ripottele päälle vastaraastettua parmesaania ja pinjansiemeniä ja tarjoile heti. Meillä oli lisäksi paahtettua lohta:

 

PAAHDETTU LOHIFILEE

kirjolohifileetä

hienoa merisuolaa

 

Poista lofileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee n. 1,5-2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele teflonpannulle ohut kerros suolaa. Kuumenna ja lisää lohipalat. Paista molemmilta puolilta pari minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Viinilasillinen: Masi Modello delle Venezie Bianco