MOJITO-JUUSTOKAKKU
Mojito-siirappi:
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kirkasta rommia
1 ruukku tuoretta minttua
pohja:
1 pötkö Minttu Domino-keksejä
50 g voita sulatettuna
täyte:
4 liivatelehteä
3 limetin mehu + raastettu kuori
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk Mascarpone-juustoa
1 prk Valion vaniljalla maustettua rahkaa
1 annos Mojito-siirappia
3 valkuaista vaahdotettuna
Aloita siirapista: mittaa kaikki siirapin ainekset kattilaan, keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Siivilöi (painele oikein lusikalla, jotta kaikki maut saadaan talteen). Anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Aseta reunavuoka (halk. 18-20 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos kakun pohjaksi.
Sekoita kermavaahdon joukkoon limenkuoriraaste, mascarpone, rahka ja mojito-siirappi. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon.
Kääntele lopuksi varovasti sekaan kovaksi vaahdotetut valkuaiset. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele esim. limeviipaleilla ja mintunlehdillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.