MANGO-JUUSTOKAKKU
pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita
täyte:
4 liivatelehteä
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
noin 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljajauhetta
2 1/2 rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa
kiille:
3 prk mangososetta (esim piltti tms)
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
Murskaa kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele taikina lautaselle reunavuoan sisään pohjaksi.
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone, sokeri sekä vaniljajauhe. Sulata liivate kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kiille: Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.