080.jpg

MANGO-JUUSTOKAKKU

 

pohja:

200 g kaurakeksejä

75 g voita

 

 

 

täyte:

4 liivatelehteä

1 prk (250 g) mascarpone-juustoa

noin 1/2 dl tomusokeria

1 tl vaniljajauhetta

2 1/2 rkl sitruunamehua

3 dl kuohukermaa

 

 

 

kiille:

3 prk mangososetta (esim piltti tms)

3 liivatelehteä

2 rkl vettä

 

 

 

Murskaa kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele taikina lautaselle reunavuoan sisään pohjaksi.

 

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone, sokeri sekä vaniljajauhe. Sulata liivate kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 

 

Kiille: Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. 

Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.