Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2023.11.2013%Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2023.11.2013%

KOOKOS-LIME-JÄLKIRUOKA

 

kookosmousse:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
400 g kookoskermaa
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
3/4-1 dl sokeria
2 liivatelehteä
1/2 dl Triple Sec-likööriä

 

kiille:
2 liivatelehteä
1/4 dl limemehua
1 1/2 dl vettä
1 dl sokeria
halutessasi hieman limenvihreää elintarvikeväriä

 

koristeluun:

kookoshiutaleita

 

 

Laita liivetelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon kookoskerma, mascarpone ja sokeri. Kuumenna Triple Sec ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada mousse laseihin ja laita jääkaappiin hyytymään.

Mittaa kiilteen vesi ja mehu kattilaan. Kiehauta seos jotta saat sokerin ja liivatteet liuotettua siihen. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Kaada laseihin hyytyneen moussen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele kookoshiutaleilla.