Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20maaliskuu%2

KATKARAPUKUORRUTETUT LOHIMEDALJONGIT

4 lohimedaljonkia

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

kuorrutus:

200g katkarapuja

200g Viola Rapu-tuorejuustoa

reilusti tillisilppua

sitruuna- tai limemehua

suolaa

sitruuna- tai limepippuria

 

pinnalle parmesan-raastetta

 

Laita medaljongit voideltuun uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä seos medaljonkien päälle vuokaan. Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Ripittele kypsennyksen loppupuolella päälle reilusti parmesan-raastetta.

 

TULISET BATAATTILOHKOT

2 bataattia

chilimaustettua oliiviöljyä

gourmet-suolaa

Chili Explosionia myllystä

 

Pese bataatit hyvin juuresharjalla ja leikkaa ne lohkoiksi. Sivele lohkojen pintaan öljyä ja mausta suolalla ja chillä.  Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia. (Tämä onnistuu samaan aikaan medaljonkien kanssa, kun laittaa uunipellille leivinpaperin, sen päälle medaljonkivuoan ja vuoan viereen batataattilohkot.)

 

lisäksi:

Mimosamunat: (ohje leikattu jostain lehdestä vuosien takaa)
(6 hengelle)

6 kananmunaa
2 rkl majoneesia
1 tl väkiviinaetikkaa
1 tl sinappia
1 tl sokeria
ripaus suolaa

Keitä kananmunat (8-10 min) ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori munat ja puolita ne pituussuunnassa. Poista keltuaiset ja hienonna ne kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon loput ainekset ja lusikoi seos munanpuolikkaisiin.

 

lisäksi: avokadoviipaleita

Viinilasillinen: La-Vis Intaglio Chardonnay Sauvignon Blanc 2012