TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKKA
pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
täyte:
n. 2-3 rkl sinappia
1 iso valkosipulinkynsi puristettuna
1 pss (70g) parmesan-raastetta
1 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2 palloa mozzarellaa kuutioituna
5 luumutomaattia viipaloituna
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
basilikaöljy:
n. 2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi puristettuna
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Nypi pohjan voi ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vesi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Laita sinappi esipaistetun pohjan päälle, sekoita joukkoon valkosipulimurska ja levitä seos pohjan päälle. Ripottele päälle parmesan-raaste ja aurinkokuivatut tomaattikuutiot. Ripottele päälle kuutioitu mozzarella ja viipaloidut tomaatit. Pyöräytä päälle suolaa ja mustapippuria myllystä ja laita vuoka takaisin uuniin, kypsennä n. 20-25 min. Valmista sillä välin mausteöljy. Silppua basilika veitsellä ja sekoita puristettu valkosipulinkynsi sekä basilikasilppu öljyn joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä mausteöljy esim. silikonisen pullasudin avulla kypsän piirakan päälle. Koristele tuoreella basilikalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.