SUKLAAMOUSSE
6 annosta
225 g hyvää tummaa suklaata paloiteltuna
30 g voita
3 isoa kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
1,25 dl kuohukermaa
2 rkl Cointreau-likööriä (tai minttulikööriä, kahvilikööriä, rommia, konjakkia...)
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota keltuaiset ja sekoita joukkoon suklaa-voisula sekä likööri. Vaahdota kerma ja kääntele vaahto seoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotetut valkuaiset varovasti käännellen. Jaa annosmaljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia. Tämän jälkiruoan voi tehdä mainiosti jo vaikka edellisenä päivänä.
Koristelin annokset ennen tarjoilua vuolemalla niiden päälle kuorimaveitsellä tummaa suklaata.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.