Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.2.2014%2

PORON SISÄFILEE

kahdelle

 

2 poron sisäfileetä (á n. 150g)

 

marinadi:

3 rkl rosmariininmakuista oliiviöljyä

1 tl gourmetsuolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

2 tuoretta rosmariinin oksaa (nypi ja silppua neulaset)

 

Sekoita marinadin ainekset ja lisää joukkoon kokonaiset fileet. Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Ota lihat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Paista kuumalla pannulla voissa.

 

PUNAJUURIPYREE

2 isoa punajuurta

1 1/2 dl kuohukermaa

3 rkl voita

valkopippuria myllystä

suolaa

 

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja paloittele kypsät punajuuret. Kuumenna kerma ja voi. Laita punajuuripalat tehosekoittimeen ja lisää kuumaa kerma-voiseosta pikkuhiljaa koneen käydessä. Mausta.

 

UUNIJUUREKSET

1 lanttu

3 porkkanaa

2 perunaa

2 makeaa sipulia

rormariinin makuista oliiviöljyä

kuivattua timjamia

gourmetsuolaa

mustapippuria myllystä

hunajaa

 

Kuori ja kuutioi juurekset ja sipulit. Mausta ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 30 min.

 

Viinilasillinen: Signorelli Valpolicella Ripasso Superiore 2011

Punaviinikastikkeen ohje täällä