Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.2.2014%2

MAA-ARTISOKKAKEITTO

4 hengelle alkupalaksi

 

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

nokare voita

1 pss (500g) maa-artisokkia

1 peruna

2 dl kuivaa valkoviiniä

3 dl kuohukermaa

1 kasvisliemikuutio

1/2 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli-sulatejuustoa

suolaa

valkopippuria

(loraus kuohukermaa jos soseuttuksen jälkeen keitto on liian paksua)

 

KORISTELUUN:

1 pkt (170g) Amerikan pekonia

 

LISÄKSI:

tuoretta patonkia

 

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne voissa feflonkattilassa. Lisää kuoritut ja kuutioidut maa-artisokat ja peruna ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää kerma ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto, lisää Koskenlaskija ja mausta. Ohenna tarvittaessa kermalla. Kiehauta ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Lisäksi paistoin rapeaksi paketillisen silputtua pekonia ja koristelin sillä keiton. Lisäksi tuoretta patonkia ja lasillinen kuohuviiniä =).

Zonin Prosecco