maaliskuu%202012%20002.jpg

LIME-KOOKOSKAKKU

pohja:
150 g Digestive-keksejä murskattuna
 50 g kookoshiutaleita tai kookosjauhetta
75 g voita sulatettuna

täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
400 g kookoskermaa
1 prk (250 g) Mascarpone-juustoa
3/4-1 dl sokeria
8 liivatelehteä
1/2 dl Triple Sec-likööriä

kiille:
5 liivatelehteä
1/4 dl limemehua
1 1/2 dl vettä
1 dl sokeria
halutessasi hieman limenvihreää elintarvikeväriä

Laita liivetelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneen leikkuriterällä. Painele seos kakun pohjaksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon kookoskerma, Mascarpone ja sokeri. Kuumenna Triple Sec ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään. Mittaa kiilteen vesi ja mehu kattilaan. Kiehauta seos jotta saat sokerin ja liivatteet liuotettua siihen. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Kaada kiille vuokaan kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.