HIRVIWALLENBERG
500g hirvenjauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
ripaus muskottia
3 keltuaista
1 1/2 dl kuohukermaa
kuorrutus:
4 tuoretta, kuoretonta paahtoleipäviipaletta
paistamiseen: voita
Sekoita kylmään jauhelihaan suolaa, mustapippuria ja muskottia. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan käsin vaivaten. Lisää kerma ohuena nauhana ja sekoita koko ajan. Tarkista maku paistamalla pieni nokare seosta pannulla.
Muotoile jauhelihaseoksesta pulleat pihvit. Hienonna leipä monitoimikoneessa ja paneroi pihvit raastetussa, tuoreessa leivässä. Paista voissa kypsiksi.
DUCHESSEPERUNAT
1 kg perunoita (Rosamunda)
2 keltuaista
1/2-1 dl kuohukermaa
25 g voita
1 pss (70g) parmesan-raastetta
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Soseuta sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon keltuaiset, kerma, pehmeä voi ja mausteet.
Pursota massasta pieniä ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle. Voit nostella nokareita myös kahden ruokalusikan avulla.
Paista 225 asteessa n. 15 min, kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskeita.
KARPALOKASTIKE
1 sipuli silputtuna
voita
2 dl punaviiniä
1 prk Demi Glace
2 rkl siirappia
1 pss (200g) pakastekarpaloita
1 rkl riistafondi kantarellilla
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1 rkl vehnäjauhoja + hiukan vettä suurustukseen
nokare voita valmiin kastikkeen joukkoon
Kuullota sipuli voissa. Lisää punaviini ja keitä pari minuuttia sekoitellen. Lisää Demi Glace, siirappi, karpalot ja mausteet. Keitä puolisen tuntia ja soseuta. Suurusta kastike ja kiehauta. Lisää lopuksi nokare voita.
KARAMELLISOIDUT SIPULIRENKAAT
reilun kokoinen nokare voita
3-4 sipulia renkaina
suolaa
n. 1-2 rkl sokeria
vettä
Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi. Kuumenna rasva pannussa. Paista sipulirenkaita hetki pannussa sokerin kanssa, lisää 1-2 dl vettä. Hauduta kannen alla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.
Viinilasillinen: Beringer Founder's Estate Merlot 2011
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.