ruokia%20ja%20leivonnaisia%20helmikuu%20

BLINIT

n. 10 kpl

3 dl turkkilaista jogurttia
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoa
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen


Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja sulata siihen hiiva, lisää sokeri ja jauhot. Anna kohota pari tuntia huoneenlämmössä (kaksinkertaiseksi) tai jääkaapissa yli yön.
Sekoita ennen paistamista taikinaan muut kuumennettu maito, suola, voisula ja keltuainen. Kääntele lopuksi jokkoon kovaksi vaahdoksi vatkattu valkuainen.
Paista voissa miedolla lämmöllä.

 

tillijogurttikastike:


300 g turkkilaista jogurttia
sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
sitruunamehua
reilusti tillisilppua

 

Sekoita ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. 

lisäksi:

lämminsavulohta
keitettyjä kananmunia

 

Shampanja: Jacquart Rose Brut