Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

RATATOUILLE A'LA MAKUNYSTYRÄ

 

oliiviöljyä

2 kpl makea sipuli (kuori ja paloittele reilun kokoisiksi paloiksi)

3-4 valkosipulin kynttä silputtuna

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

1 pieni munakoiso

2 hoikkaa kesäkurpitsaa

200 g miniluumutomaatteja puolitettuina (tai 4 tavallista tomaattia kaltattuna ja paloiteltuna)

1 prk hyvää tomaattimurskaa

2 laakerin lehteä

2 tl kuivattua timjamia

2 tl kuivattua basilikaa

4 tuoretta rosmariininoksaa (nypi ja silppua neulaset)

reilusti mustapippuria myllystä

2 tl hienoa merisuolaa

2 rkl hunajaa

 

 

Paloittele kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Kuullota ensin sipulia ja valkosipulia öljyssä, lisää paprikat ja kuullota hetki. Lisää munakoisopalat ja kuullota hetki. Lisää kesäkurpitsapalat ja kuullota vielä hetki. Lisää loput ainekset ja anna muhia kannen alla, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä (n. 30-45 min). Ripottele lopuksi pinnalle persiljasilppua.