PIZZAPOHJA
(3 pyöreää pizzaa)
2 1/2 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
25 g hiivaa
1/2 dl oliiviöljyä
6-8 dl vehnäjauhoja
Vaivaa taikina yleiskoneella ja anna kohota liinan alla tunti. Valmista sillä välin tomaattikastike.
TOMAATTIKASTIKE:
(riittää noin 3-4:lle pizzalle)
1 valkosipulinkynsi puristettuna
loraus oliiviöljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa (Mutti)
1 prk tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 1/2 tl sokeria
1 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
Kuullota valkosipulinkynttä hetki öljyssä. Lisää loput ainekset ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Paistoin pizzoja 300 asteisessa uunissa ja aikaa meni noin 5 min/pizza.
Omassa pizzassani täytteenä tällä kertaa tomaattikastikkeen päällä parmesanraastetta, 2 palloa mozzarellaa kuutioituna sekä ilmakuivattua kinkkua.
Mieheni pizzassa tomaattikastikkeen päällä täytteenä pizzajuustoraastetta, tonnikalaa tomaatissa, katkarapuja, simpukoita ja herkkusieniä, päällä lisää juustoraastetta ja paiston jälkeen ripottelin päälle hiukan oreganoa.
Lasissa: Litovel Svátecni Speciál
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.