Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.2.2014%2

METSÄKYYHKYÄ PADASSA

4 kpl metsäkyyhkyjä (anna sulaa jääkaapissa yön yli)

voita

tattisuolaa

3 laakerinlehteä

8 pientä punasipulia lohkoina

1 1/2 pkt pekonia (á 170g) silputtuna

1 tlk Sauvon säilykeherkkutatteja

Meiran Metsäistä lihamaustetta reilusti myllystä

2 tl mustapippurirouhetta

1/2 rkl viherpippureita rouhittuna

3 rkl riistafondi kantarellilla

2 tl timjamia

1 plo punaviiniä

3 rkl vehnäjauhoja + tilkka kylmää vettä

 

Ruskista metsäkyyhkyt voissa, mausta tattisuolalla. Kuullota lohkotut punasipulit voissa. Paista pekonit rapeaksi, lisää pannulle herkkutatit ja paista vielä hetki. Laita kaikki ainekset pataan ja anna hautua kannen alla n. 3 tuntia.

 

PERUNANPUOLIKKAAT UUNISSA

Rosamunda-perunoita (pese hyvin juuresharjalla, halkaise)

rosmariinin makuista oliiviöljyä

rosmariini-valkosipulisuolaa (Maldon)

 

Sivele perunoiden pintaan öljyä pullasudilla. Ripottele päälle suolaa. Laita puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin ja paista 225 asteisessa uunissa, kunnes leikkauspinta on saanut kauniin värin (n. 30 min)

 

Viinilasillinen: Appassimento Due Passi 2011