MATEEN KEITINLIEMI
1 nyljetty made
liemi:
15 dl vettä
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 kpl sipulia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria (kokonaisia)
1 tl valkopippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
Kiehauta liemen ainekset ja lisää made (ilman päätä). Keitä kypsäksi. Kaada liemi pois ja nypi mateen liha huolellisesti, ettei kastikkeeseen jäisi ruotoja.
Kastike:
3-4 dl kuohukermaa
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 kalafondikuutio
2 tl sitruunapippuria
1/2 tl suolaa
ruukku tilliä silputtuna
ruukku ruohosipulia silputtuna
200 g ruohosipulituorejuustoa
Laita kaikki muut ainekset kattilaa, paisti tuorejuusto. Keitä 30-45 min. Lisää tuorejuusto ja peratut mateenpalat.
Viinilasillinen: Tarapacá Reserva Chardonnay 2012
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.