Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

MATEEN KEITINLIEMI

1 nyljetty made

liemi:
15 dl vettä        
3 dl kuivaa valkoviiniä        
1 kpl sipulia        
1 tl suolaa        
1 tl mustapippuria (kokonaisia)        
1 tl valkopippuria (kokonaisia)        
1 kpl laakerinlehteä     

Kiehauta liemen ainekset ja lisää made (ilman päätä). Keitä kypsäksi. Kaada liemi pois ja nypi mateen liha huolellisesti, ettei kastikkeeseen jäisi ruotoja.

Kastike:

3-4 dl kuohukermaa

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 kalafondikuutio

2 tl sitruunapippuria

1/2 tl suolaa

ruukku tilliä silputtuna

ruukku ruohosipulia silputtuna

200 g ruohosipulituorejuustoa

 

Laita kaikki muut ainekset kattilaa, paisti tuorejuusto. Keitä 30-45 min. Lisää tuorejuusto ja peratut mateenpalat.

Viinilasillinen: Tarapacá Reserva Chardonnay 2012