Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

Löysin ohjeen töissä jostain lehdestä, en valitettavasti muista mistä. Jos joku tunnistaa, saa laittaa viestiä, niin päivitän sen ohjeeseen.

MAA-ARTISOKKARISOTTO

maa-artisokkapyree:

500 g maa-artisokkia (kuori ja kuutioi)

1 pieni Granny Smith-omena (kuori ja kuutioi)

1 sipuli kuutioina

3 rkl voita

n. 3 dl vettä

 

Kuullota kasviskuutioita voissa n. 5 min. Lisää vettä sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, valuta siivilässä ja soseuta.

RISOTTO

8 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

 

1 sipuli silputtuna

4 rkl voita

3 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl parmesanraastetta

1 rkl hunajaa

25 g voita

2 rkl sitruunamehua

mustapippuria myllystä

 

Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Kuullota sipulisilppu voissa. Lisää riisi ja kuullota vielä, kunnes riisit ova läpikuultavia. Lisää valkoviini ja anna imeytyä, lisää kasvislientä desi kerrallaan. Kypsennä riisipakkauksen mukainen aika. Lisää maa-artisokkapyree ja loput ainekset. Voit halutessasi lisätä myös suppilovahveroita (minä en lisännyt, meillä oli lisäkkeenä korsaan sisäfileetä ja parmesan-lastuja.

Viinilasillinen: La Marca Prosecco