LOHI-HALLOUMISALAATTI
rucolaa, vuonankaalia, jääsalaattia
itse tehty salaattikastike (ohje alla)
kurkkua
miniluumutomaatteja
avokadoa
halloumia (viipaloi ja paista oliiviöljyssä)
mimosamunia (ohje alla)
limemarinoitu lohimedaljonki (ohje alla)
Salaattikastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
1-2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Mimosamunat: (ohje leikattu jostain lehdestä vuosien takaa)
(6 hengelle)
6 kananmunaa
2 rkl majoneesia
1 tl väkiviinaetikkaa
1 tl sinappia
1 tl sokeria
ripaus suolaa
Keitä kananmunat (8-10 min) ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori munat ja puolita ne pituussuunnassa. Poista keltuaiset ja hienonna ne kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon loput ainekset ja lusikoi seos munanpuolikkaisiin.
Limemarinadi:
3:lle lohimedaljongille
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruuna-gourmetsuolaa (Maldon)
1 tl sitruunapippuria
limepippuri myllystä
1 tl sitruunamehua
1 tl limemehua
1 tl hunajaa
Anna medaljonkien marinoitua muutama tunti tai yön yli. Paista voissa pannulla tai grillaa.
Viinilasillinen KWV Classic Collection Chardonnay 2013
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.