Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

LOHI-HALLOUMISALAATTI

rucolaa, vuonankaalia, jääsalaattia

itse tehty salaattikastike (ohje alla)

kurkkua

miniluumutomaatteja

avokadoa

halloumia (viipaloi ja paista oliiviöljyssä)

mimosamunia (ohje alla)

limemarinoitu lohimedaljonki (ohje alla)

 

Salaattikastike:

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl valkoista balsamicoa

1-2 rkl hunajaa

suolaa

mustapippuria myllystä

 

Mimosamunat: (ohje leikattu jostain lehdestä vuosien takaa)

(6 hengelle)

 

6 kananmunaa

2 rkl majoneesia

1 tl väkiviinaetikkaa

1 tl sinappia

1 tl sokeria

ripaus suolaa

 

Keitä kananmunat (8-10 min) ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori munat ja puolita ne pituussuunnassa. Poista keltuaiset ja hienonna ne kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon loput ainekset ja lusikoi seos munanpuolikkaisiin.

 

Limemarinadi:

3:lle lohimedaljongille

 

1/2 dl oliiviöljyä

1 rkl sitruuna-gourmetsuolaa (Maldon)

1 tl sitruunapippuria

limepippuri myllystä

1 tl sitruunamehua

1 tl limemehua

1 tl hunajaa

 

Anna medaljonkien marinoitua muutama tunti tai yön yli. Paista voissa pannulla tai grillaa.

Viinilasillinen KWV Classic Collection Chardonnay 2013