LIMETILLÄ JA VALKOSIPULILLA MAUSTETUT LOHIPALAT UUNISSA
1 kirjolohifilee (n. 600 g)
sitruuna-hiutalesuolaa (Maldon)
mustapippuria myllystä
liemi:
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl hunajaa
pinnalle:
1 huolellisesti pesty limetti viipaloituna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
tuoretta rosmariinia
Poista lohifileestä ruodot ja nahka ja leikkaa se neljään osaan. Laita palat uunivuokaan ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Sekoita hunaja valkoviinin joukkoon ja kaada lohipalojen päälle vuokaan. Viipaloi lime ja valkosipulinkynnet ja laita ne vuokaan kalapalojen päälle. Aseta päälle vielä pari rosmariininoksaa ja kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Me söimme lohen ratatouillen kanssa, lasissa tällä kertaa eräs lempivalkkareistani: Deep Roots Riesling Trocken.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.