Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

Tätä sinappia on oltava jääkaapissa aina: Jouluna kuorrutan tällä kinkun, tätä syödään kesällä grillimakkaran kanssa sekä käytetään mm. kastikkeisiin ja marinadeihin. 

 

 

HUNAJASINAPPI

 

1 prk (100 g) sinappijauhetta

1/2 dl rypsiöljyä

1 prk (360 g) juoksevaa hunajaa

2 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa

1 tl suolaa

2 rkl Calvados

 

 

 

Sekoita sinappijauhe, öljy, hunaja, kerma ja kananmunat pienessä kattilassa. (Sinappi palaa todella herkästi pohjaan, joten suosittelen käyttämään pinnoitettua kattilaa.)

Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Siirrä kattila pois liedeltä kun seos pulpahtaa. Anna sinapin vähän jäähtyä ja sekoita joukkoon etikka, suola ja Calvados. Jaa sinappi puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Annoksesta tulee noin 4 piltti-purkillista.