Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

DIPPIKASTIKE

150 g creme fraiche
100 g majoneesia
200 g Felix Amerikkalaista kurkkusalaattia
reilusti mustapippuria myllystä
reilusti Chili Explosionia myllystä

 

Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa tunnin verran.

 

MAALAISRANSKALAISET

kahdelle

 

n. 1 litra rypsiöljyä

5 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

 

FISH AND CHIPS

kahdelle 
 
        
400 g ruodotonta ja nahatonta vaaleaa kalaa (esim. kuha tai ahven)

      
uppopaistotaikina: 


2 dl vehnäjauhoja        
3/4 tl suolaa        
1/4 tl leivinjauhetta        
mustapippuria myllystä 
ripaus valkopippuria myllystä        
1  1/2 - 2 dl keskiolutta        
    


Mittaa uppopaistotaikinan jauhot ja mausteet kulhoon. Nosta kulho ja oluttölkki jääkaappiin. On tärkeää, että ainekset ovat mahdollisimman kylmiä.
 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä n. 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta älä kuitenkaan anna niiden ruskistua, sillä niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Siirrä perunat lautaselle kaksinkertaisen talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

 

Kuumenna öljy uudelleen ja paista esikypsennetyt, jäähtyneet perunat kullanruskeiksi ja rapeiksi. Siirrä kypsät perunat kaksinkertaisen talouspaperin päälle.

 

Leikkaa kalafileet saman kokoisiksi paloiksi.
Sekoita uppopaistotaikina. Lisää ensin 1 1/2 dl olutta ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vielä tarvittaessa olutta tilkka kerrallaan jotta saat vähän lettutaikinaa paksumman seoksen.
Upota kalapalat taikinaan ja kypsennä ne öljyssä muutamassa erässä noin 4–5 minuuttia. Kääntele, jotta saat tasaisen ruskean paistopinnan.
Nosta kalat reikäkauhalla kaksinkertaisen talouspaperin päälle.


 

Löysin supermarketin hyllyltä Iron Maiden Trooper-oluen ja oli pakko ostaa se miehelleni maistiaisiksi. Oli kuulemma hyvää. Tästä linkistä musiikillisia maistiaisia.