Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

Coq au vin a'la Makunystyrä

1 pkt (170g) Amerikan pekonia silputtuna

200 g tuoreita herkkusieniä viipaloituna

nokare voita

2 valkosipulinkynttä silputtuna

1 pss banaanishalottisipuleita viipaloituna

3  maustamatonta kanankoipea

3 rkl vehnäjauhoja

1 prk tomaattipyreetä

2 rkl kuivattua basilikaa

1 rkl kuivattua rakuunaa

1 rkl chilijauhetta

3 tl mustapippurirouhetta

2 1/2 tl suolaa

1 1/2 plo punaviiniä

 

Paista pekonisilppu rapeaksi. Paista herkkusieniviipaleet voissa. Paista myös sipulit voissa. Kääntele kanankoivet vehnäjauhoissa ja paista nekin voissa. Laita kaikki ainekset pataan ja anna kiehua hiljalleen 1,5-2 tuntia.

Viinilasillinen: Les Carabénes Pinot Noir 2012(ei maistunut miltään, en osta toiste, kuulosti hyvältä mutta marjamehussakin on enemmän makua, pettymys)