Jouluruokia%202013%20010-normal.jpg

KARPALO-COINTREAU-HILLO

 

2 litraa karpaloita (tuoreita tai pakastettuja)

1/2 dl Cointreau-likööriä

750 g hillosokeria

 

 

valmiin hillon joukkoon:

1/2 dl Cointreau-likööriä

 

 

Mittaa karpalot ja 1/2 dl Cointreau-likööriä kattilaan ja kuumenna. Sekoita joukkoon hillosokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hilloa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Soseuta hillo sauvasekoittimella ja lisää vielä 1/2 dl Cointreau-likööriä.

Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin, anna jäähtyä huoneenlämmössä kannet suljettuina ja laita sitten jääkaappiin.

Meillä tarjoiltiin hilloa tällä kertaa Manchego-juuston kaverina pikkujouluaterian jälkiruokana.