Jouluruokia%202013%20010-normal.jpg

KARPALO-COINTREAU-HILLO

 

2 litraa karpaloita (tuoreita tai pakastettuja)

1/2 dl vettä

750 g hillosokeria

1/2 dl Cointreau-likööriä

 

 

Mittaa karpalot ja 1/2 dl vettä kattilaan ja kuumenna. Sekoita joukkoon hillosokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hilloa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Soseuta hillo sauvasekoittimella ja lisää vielä 1/2 dl Cointreau-likööriä.

Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin, anna jäähtyä huoneenlämmössä kannet suljettuina ja laita sitten jääkaappiin.

Meillä tarjoiltiin hilloa tällä kertaa Manchego-juuston kaverina pikkujouluaterian jälkiruokana.