HIRVIMUREKE
1 valkosipulin kynsi silputtuna
2 sipulia silputtuna
rosmariinin makuista oliiviöljyä (Stockmann)
500 g hirven jauhelihaa
1 rkl riistafondi kantarellilla
1 tl mustapippurirouhetta
1/2 rkl kokonaisia viherpippureita murskattuna
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
Forest Blendiä myllystä
1 muna
Kuullota sipulisilput öljyssä ja anna jäähtyä. Sekoita murekkeen ainekset keskenään. Taputtele "taikina" leivinpaperille tasaiseksi levyksi.
täyte:
1/2 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli-sulatejuustoa
1 prk Sauvon säilykeherkkutatteja silputtuna
1 sipuli silputtuna
nokare voita
suolaa
mustapippuria myllystä
Paista sieni- ja sipulisilppu voissa pannulla ja mausta se. Levitä seos mureketaikinan keskelle vajaan 5 sentin levyiseksi vanaksi. Paloittele päälle sulatejuusto, käännä reunat täytteen päälle ja muotoile tasaiseksi pötköksi.
Lisäksi:
1 1/2 pkt (á 170 g) HK Amerikan pekonia
Painele murekkeen pintaan pekonisiivuja vieri viereen.
Kypsennä mureke 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
UUNIJUUREKSET
3 Rosamunda-perunaa kuorittuna ja kuutioituna
3-4 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 bataatti kuorittuna ja paloiteltuna
1/2 lanttua kuorittuna ja kuutioituna
n. 1/2 dl rosmariinin makuista oliiviöljyä
hunajaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Sekoita ainekset uunipellillä ja kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 30 min. Itse laitoin murekkeen kalan malliseen uunivuokaan leivinpaperilla vuoratulle pellille uunijuuresten viereen. Näin ne kypsyvät kätevästi samaan aikaan ilman kiertoilmauunia.
Viinilasillinen: Rosemount Shiraz Cabernet 2012
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.