Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2012.4.2015%2

HELPPO SAVUCHILIKASTIKE

300 g (2 prk) creme fraiche

3-4 tl Vampyree-tahnaa

 

Sekoita keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

TÄYTETYT BROILERFILEET

6 broilerin rintafileetä

chili-savusulatejuustoa

mustapippuria myllystä

2 pkt (á 170 g) HK Amerikan pekonia

 

Leikkaa broilerfileet "taskuiksi", eli viilto toiseen reunaan. Laita täytteeksi sopivan kokoinen pala juustoa. Mausta fileet molemmin puolin mustapippurilla. Kiedo jokaisen täytetyn fileen ympärille 2-3 siivua pekonia. Kypsennä uunipellillä 225 asteessa puolisen tuntia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

 

LOHKOPERUNAT

8 Rosamundaa

chilillä maustettua oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

chili-hiutalesuolaa

 

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Halkaise perunat pitkittäin ja leikkaa puolikkaan pitkittäin 3-4 lohkoksi. Mausta öljyllä, suolalla ja valkosipulilla. Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

 

Viinilasillinen: Nero Negroamaro Cabernet Sauvignon