TOMAATTI-VUOHENJUUSTOPIIRAS
pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
täyte:
n. 3 rkl punaista pestoa
1 valkosipulin kynsi puristettuna
n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
200 g pehmeää vuohenjuustoa murusteltuna
4 luumutomaattia viipaloituna
suolaa ja mustapippuria myllystä
hiukan aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
n. 1/2 pinjan siemeniä
Nypi pohjan voi ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vesi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Levitä pesto ja puristettu valkosipulinkynsi esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna, murustele päälle vuohenjuusto. Viipaloi tomaatit ja asettele ne vierekkäin piirakan päälle. Pyöräytä päälle myllystä suolaa ja mustapippuria. Valuta päälle hiukan aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Ripottele päälle pinjan siemenet. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.