Kirppis%20052-normal.jpg

TOMAATTI-VUOHENJUUSTOPIIRAS

pohja:

100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä

täyte:

n. 3 rkl punaista pestoa

1 valkosipulin kynsi puristettuna

n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna

200 g pehmeää vuohenjuustoa murusteltuna

4 luumutomaattia viipaloituna

suolaa ja mustapippuria myllystä

hiukan aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

n. 1/2 pinjan siemeniä

 

Nypi pohjan voi ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vesi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Levitä pesto ja puristettu valkosipulinkynsi esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna, murustele päälle vuohenjuusto. Viipaloi tomaatit ja asettele ne vierekkäin piirakan päälle. Pyöräytä päälle myllystä suolaa ja mustapippuria. Valuta päälle hiukan aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Ripottele päälle pinjan siemenet. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.